Ženská kniha, z ktorej som nadšená

11. novembra 2021, rmontmartre, Próza Spoločenský komentár

Ja to plne chápem, milé dámy, že regále kníhkupectiev sa až prehýbajú pod ťarchou romantickej literatúry pre ženy. &A z nekonečnej série románov Keleovej –Vasilkovej ešte tiež určite nemáte všetky kúsky. Avšak v tomto blogu vám predstavím knihu, ktorej sa žiadna iná nevyrovná. Ja som si uchmatla predposledný kúsok a ak veríte môjmu hodnoteniu, bežte a nepremeškajte knihu, čo sa o chvíľu vypredá.

Tiež patríte medzi tie zúfalkyne, ktorých partner neobdaril bezodnou kreditkou?

A najnovších handier a kozmetiky nikdy nie je dosť? Nakupovanie šatičiek a botičiek vnímate ako prechádzku rajskou záhradou? Len nech to má kto zaplatiť?

S bločkami by ste už aj špajzu vytapetovali?

Tak knižka Závislá od nákupov bude čosi, čo vás chytí za srdce. Som síce knihožrút, no prečítať jednu knižku mi zvyčajne trvá týždne aj mesiace. Táto však nie. Zvládla som ju za jediný voľný deň.

Ľahko čitateľná s bravúrnym nadhľadom a vzácnym humorom. Žien, čo sa vedia zasmiať aj na vlastných trampotách je skutočne málo.

Nebaví ma presladená romantika, ani precukrená motivačná literatúra.

Nerada sa tvárim, ako je všetko dokonalé, ak sa mi svet rúca priamo nad hlavou.

A navyše mám za sebou novinársku prax, teda sa so životom a trápeniami hlavnej hrdinky Rebeky dokážem absolútne stotožniť.

Sophie Kinsellová dokázala natoľko osloviť svoje čitateľky, že knižka sa dočkala aj filmového spracovania pod názvom Confessions Of A Shopaholic.

Naše ústavy na liečbu duševne chorých síce už liečia naozaj kadejaké typy závislostí. Avšak zbaviť sa závislosti od nakupovania a naučiť sa finančnej gramotnosti sa musíme každá sama za seba.

Ja na knihe zbožňujem, že autorka si nič neidealizuje. Hrdinka sa rúti dolu dlhovou špirálou až sa ocitá v stále väčších maléroch. Pokúša sa znižovať výdaje aj zvyšovať príjmy, ALE…..jednoducho niE KAžDEJ z nás sadne každá jedna práca a nie každá z nás dokáže uvariť lacno a chutne karí, hlavne ak to v živote nevarila.

Zažívajte radosti aj starosti mladej novinárky, sprevádzajte ju na jej prvých rande a hlavne jej držte palce, nech sa z tohoto bludného kruhu vymotá so cťou a vztýčenou hlavou.

Fotografia: autorka