Pomaly spejeme k povinnému očkovaniu aj na Covid 19

17. novembra 2021, rmontmartre, Politický komentár Próza

Včera prebehol ďalší krst knihy v kníhkupectve na Poštovej ulici. Tentoraz sme mali viacero spoluautorov a menší záujem zo strany publika. Avšak samotná kniha Pandémia hoaxov dostala celý jeden samostatný knižný regál.

Celý regál na knihu si treba vedieť získať.

Autormi daného diela je skupina odborníkov naprieč boja proti Covidu od lekárov cez patologičku, informačného analytika, či politológa.

Mňa najviac zaujal politológ Grigorij Mesežnikov. Spočiatku sedel medzi publikom a odtiaľ položil aj otázku do diskusie, či by sme nemali zaviesť povinné očkovanie proti Covid 19. Napokon sa zhodli, že s povinným očkovaním by síce súhlasili, ale pre politika, čo by to navrhol, by to mohla byť politická samovražda.

Po prechode na pódium samotný Mesežnikov to uzavrel s presvedčením, že by sme potrebovali mať politika, ktorý si povinné očkovanie dá do svojej agendy a bude ho seriózne presadzovať.

Mesežnikov posledný vpravo.

Ďalšia zaujímavá otázka, ktorú diskutujúci riešili, boli dôvody šírenia hoaxov.

Odzneli 3 hlavné príčiny:

  1. Tí šíritelia svojim bludom aj reálne veria
  2. Oni tomu neveria, ale nechajú sa kúpiť na šírenie vyslovených klamstiev
  3. Využívajú situáciu okolo pandémie na politický boj

Mladá a krásna moderátorka sa síce snažila celú diskusiu odľahčiť a priblížiť aj bežnému divákovi, no v tejto ťaživej téme moc priestoru nemala.

Nazývala Pandémiu hoaxov akousi Bibliou, ktorú by mali mať ľudia v každej domácnosti, aby sa dokázali orientovať.

V sieti lží a poloprávd sa naozaj mnohí strácame.

Mesežnikov tvrdí, že sme krajina s najmenšou mierou dôvery, či už v politiku, alebo aj sami medzi sebou.

Informačný analytik čelí na internete nebezpečnému vyhrážaniu. Uznáva toxicitu sociálnych sietí a nabáda nás byť viacej off-line, čítať knihy, či tráviť čas so svojimi blížnymi.

Mimochodom o toxicite sociálnych sietí sa zmieňujem v poslednej dobe aj ja, občas je skutočne len požieračom času aj energie. A tie zabité hodiny nám nikto už do života späť neprinavráti.

Krstný otec knihy doktor Peter Sabaka však priznal, že online priestor z času na čas predsa len používa. Aby aspoň preriedil ten prúd klamlivých tvrdení, ktorými je náš online priestor presýtený.

A skutočne, všetkých tých negativistických rečí, ako že vakcína je smrť, do vakcíny dávajú bunky nenarodených detí, či ako všetkých vaxerov platí Šoroš, je plný internet.

A veľkým paradoxom našej doby je, že i keď pomaly každá jedna obchodná sieť má svoje marketingové oddelenie a vyslovenie aj hovorcu, tak na boj proti pandémii nemáme jednotného hovorcu.

-Robia to dobrovoľníci vo voľnom čase. – zaznelo ťažko pochopiteľné konštatovanie.- Tým dobrovoľníkom mysleli samozrejme aj doktora Sabaku.

Samotný akt krstu.

Po diskusii pristúpili k samotnému aktu krstu. Doktor Sabaka pokrstil knižku symbolicky vakcínou.

Na záver nasledovali už len dobré priania pre knižku, čitateľov, aj celú našu spoločnosť.

Fotografie: autorka