Založ si blog

Máte voľné štvrtkové popoludnie?

Ak žijete v Bratislave, či jeho blízkom okolí a máte radi literatúru, tak tento štvrtok sa uskutoční krst dvoch kníh jedného vydavateľstva.

 

Pre Stanislava Hábera som písala recenziu jeho básnickej zbierky Stále bežím domov, ktorá vyšla v Literárnom týždenníku.

Tentoraz prichádza s knižkou Príbehy nielen z inej hviezdy. Krst sa uskutoční 20.5. o 18:00 v Hudobnom salóne Zichyho paláca, Ventúrska 9, Bratislava. Nádherné priestory sa nachádzajú priamo v Starom meste a ak by som nebola natoľko zaneprázdnená, rada by som túto udalosť navštívila tiež.

Vianočné stretnutie v Zichyho paláci.

Vlada Javorského možno mnohí poznáte skrz jeho kreslené vtipy, ktoré vychádzajú aj v novinách. Vlado však holduje aj literatúre a vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia prináša na knižný trh román Noah. Krst knihy sa uskutoční v rovnakých priestoroch, len s časovým predstihom. Teda ak do Zichyho paláca zavítate o 17:00, máte možnosť zažiť oba krsty kníh a spoločnosť oboch autorov.

Na snímke zľava Zuzka Kuglerová zástupkyňa vydavateľstva, Radka Hubeková nádejná poetka a Ondrej Kalamár aforista a komentátor.

Pánom gratulujem a dúfam, že čitatelia využijú zmiernenie protipandemických opatrení, aby sa zúčastnili podujatia, aké sme si museli už hodnú chvíľu odopierať.

V hudobnom salóne si zahralo aj duo Traky.

Fotografie: autorka.

Narcizmus pod lupou

06.06.2024

Tiež ste si to všimli, že Narcizmus je stále väčší problém? Natrafila som už aj na hejterov, čo mi nadávali do „narcistických psychopatov“ a keď som čítala psychologický posudok o jednom mojom priateľovi na fb, ktorého som na súdnom pojednávaní, kde vystupoval v pozícii obvinenného, videla aj osobne, tak mal určenú narcistickú poruchu osobnosti. Hľadala [...]

Posledný úspešný atentát na priemiéra v Európe

18.05.2024

Píše sa rok 2024 a Juraj Cintula spáchal „najprimitívnješiu formu útoku“, akú len mohol. Jeho terč prežil, on sám bol po pár sekundách spacifikovaný a živý sa už spoza mreží ani nedostane. Stig Engström v roku 1986 išiel na to oveľa sofistikovanejšie. S vedomím udalostí uplynulých dní sa nám aj atentát na bývalého švédskeho premiéra Olofa Palmeho [...]

Pokus o vraždu ústavného činiteľa

16.05.2024

Atentát v Handlovej na Róberta Fica nikto z nás nečakal. #Fico #Cintula #Handlová Stredu 15.5.2024 si zapamätáme z dôvodu atentátu v Handlovej. Dopustil sa ho slovenský básnik a spisovateľ z Levíc Juraj Cintula voči nášmu aktuálnemu premiérovi Róbertovi Ficovi. Cintula mal zbraň v legálnej držbe. Držanie zbrane je podmienené aj psychologickým vyšetrením, ale vydáva sa [...]

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

francúzsko, Protest, krajná pravica

Desaťtisíce Francúzov protestovali proti krajnej pravici, môže vyhrať predčasné voľby

15.06.2024 19:53

Francúzsky prezident Macron vyhlásil predčasné voľby po neúspechu svojho centristického tábora v minulotýždňových eurovoľbách.

žilina, polícia,

Otrasný nález. V meste Rajec našli bezvládne telo novorodenca

15.06.2024 19:14, aktualizované: 20:20

Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky.

Peter Pellegrini, inaugurácia

Bude Pellegrini nadstranícky? Bude z neho skôr Gašparovič než Kováč, hovoria odborníci. Podporu koalície ešte bude potrebovať

15.06.2024 19:00

Politológovia nepredpokladajú, že sa Pellegrini voči vláde bude vymedzovať. Podporu koalície ešte bude potrebovať pri prípadnej opätovnej kandidatúre. Môže však prekvapiť.