Založ si blog

Vyvolení umučení

Nie, nie som lesba! V rámci akéhosi nekonečného hľadania seba samej som zvažovala aj túto možnosť.

Výsledok? Niektoré ženy sú naozaj sexy a príťažlivé, no skôr sa s nimi nezhodnem, než by som s nimi dokázala žiť.

To už viac verím okrídlenej vete: Kam čert nemôže, tam pošle ženu.

Avšak na druhej strane dlhé roky sympatizujem s LGBT komunitou. Ich dúhová stužka je natoľko milým znakom na poukázanie odlišností, až som si jeden aj sama kúpila a nosím ho.

A keďže je medzi deťmi stále viacej obľúbené hľadanie maľovaných kamienkov, rada ich maľujem, rozmiestňujem po exteriéri ….baví ma aj objavovať kamienky iných….je to taká nenáročná, hravá ale milá propagácia výtvarných sklonov a možností. A bude medzi tými kamienkami už aj jedna s dúhou. Možno to detičky nepochopia, možno ani rodičia nepochopia, ale bude tam, kdesi vonka, šíriť moju lásku k inakosti.

Krásna a nekonfliktná dúha.

Zrejme do tejto chvíle nechápete, načo ten drastický názov. Že by len ťažký marketingový ťah? Ani nie.

Načala som takto milo a nevinne tému inakosti a odlišnosti, s ktorou už celé roky sympatizujem, lebo sama na vlastnej koži a v každodennom živote tú inakosť a odlišnosť na sebe pociťujem.

Tie nekonečné komentáre typu:

Ty si chorá, daj sa liečiť!

Ty máš o koliesko navyše!…..a mohli by sme pokračovať, od pohŕdania cez šikanu po plno ďalších nenávistných prejavov, ktoré inakosť v jednakom stáde ľudí vyvoláva.

Všetci títo ľudia si neuvedomujú ani základné fakty.

Oni nevedia, a zrejme ani nechcú o tom nič vedieť, ale mnohé formy porúch osobnosti sú jednoducho neliečiteľné. Aká si sa narodila, takou aj zomrieš.

S AS sa ťažko prejavujú emócie, to však neznamená, že by človek nemal srdce.

Ak sa dieťa narodí bez rúk, či bez nôh, vtedy nečakajú na zázrak, nech mu samé dorastú. Ak však máš „chybu“ a odlišnosť v mozgu, tak sa „daj liečiť“, podstupuj elektrošoky, nechaj sa priväzovať k posteli a zväzovať v zvieracej kazajke. Lebo stádo tvoja inakosť dráždi a serie, často až do nepríčetna.

A prečo som začala s homosexualitou? Donedávna bola aj tá zaradená medzi psychiatrickými diagnózami a „liečila sa“ napríklad studenou sprchou, či aj lobotómiou????

Proste tú odlišnosť si v sebe človek nosí, od kolísky do hrobu.

Osobnosť nie sú vlasy! Že dnes mám čierne, ale zajtra už budú biele ako sneh.

Keď som v rodokmeni objavila stopy po židovskom pôvode, môj svet sa zmenil. Akoby sa mi rozšírili obzory. Akoby ten holocaust páchali priamo na mne a mojich blížnych.

Židia sa počas celej histórie cítili ako vyvolený národ a táto ich inakosť ľudí dráždila natoľko, až sa ich rozhodli masovo vyhubiť.

Aj Ježiš cítil v sebe po začiatku svojho pôsobenia vlastnú odlišnosť a inakosť, čo ho vyvolila spomedzi všetkých ľudí, aby sa stal prostredníkom medzi ľuďmi a Bohom. Výsledok už vieme. Umučenie a ukrižovanie.

Inakosť sa neodpúšťala. Nikdy v minulosti a neodpúšťa sa ani dnes!

Darmo celá tá liga na ochranu duševného zdravia, darmo všetky Gay Pride a osvetová kampaň v médiách!

Pre širokú verejnosť sme stále boli aj budeme len choré vrany, zrelé na odstrel.

 

Fotografie: autorka

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Prečo musela Johanka zomrieť?

02.04.2024

Rtvs prekvapil. Namiesto nejakého veľkofilmu s Ježišom vsadil na Veľkú noc na kultový príbeh v podaní Luca Bessona. A ja si hovorím, čo má spoločné ukrižovanie Krista s upálením Johanky z Arcu? [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.