Založ si blog

O svadbe, čo sa nekonala

Ako členku nemenovaného združenia autorov ma celkom zaujíma, aké rôzne taktiky sa dajú pri produkcii nových kníh aplikovať. A predávať ich spolu s dámskym magazínom, ako samostatne nepredajnú prílohu, je vlastne úžasná idea!

 

Samotné meno Adriany Macháčovej je už pre čitateľky ženskej literatúry celkom známe a populárne.

A ako príloha magazínu Emma sa jej love story mohla dostať do širokej siete hypermarketov a supermarketov. Teda tvorcovia nečakali, aby sa nádejný čitateľ prešiel do najbližšieho kníhkupectva a vyberal si tam z nespočetnej ponuky rovnako dobrých, či aj pútavejších kníh.

Proste si svojich zákazníkov vyhliadnu rovno počas kúpy ranných rožkov, či večerného výpredaja.

Samotná knižka je útla a dosť krátka. Skôr novela, než ženský román.

V jednoduchosti je krása tejto obálky.

Téma je však mimoriadne pútavá.

Kto by už nepočul nejaké šumy o neveste, ktorú ženích nechá priamo pred oltárom?

Ako sa to vôbec môže stať a čo všetko musí stáť v pozadí, aby sa na to ten nádejný ženích odhodlal?

A kto z nás by už len nebol zvedavý na tajomstvá práve ohrdnutej nevesty?

Adriana Macháčová nám ukázala, že dokáže zaujať, dokáže vybudovať zaujímavé dialógy. Zároveň doťahuje detaily a príbeh aj logicky vlastne funguje.

Celkom ma baví, že hrdinke opisuje simultánne reč aj myšlienky, ktoré sa často celkom bijú.

A je tiež fajn, ak sa na ten istý problém každá postava pozerá kúsoček ináč, každá z pohľadu vlastnej optiky.

V knižke sa dočítame  akýchsi univerzálnych právd o tom, že netreba schovávať kostlivcov v skrini, lebo raz stade vypadnú a tiež, že rodina – tá skutočne zdravo fungujúca rodina- dokáže človeka podržať v tých najťažších chvíľach.

A hlavne, že žiadne hriechy nie sú až také obludné, ak sa k nim dokážeme priznať a riešiť spoločne s ľuďmi, s ktorými sme si skutočne blízki.

 Foto: autorka

Ako vnímate Veľký Piatok?

29.03.2024

Milí moji čitatelia, náboženstvo je téma, o ktorej sme sa ešte vlastne vôbec nebavili. Ani neviem, či veríte, alebo neveríte, alebo ste rovnako rozpoltení ako aj ja. Netuším, koľko bolo takých rodín, ako bola tá naša. Kde matka verí a otec neverí. Kde babka chodí do kostola a dedko na snemy Ksč. Otec s matkou sa o tej viere zarputilo hádali. Čím viacej a čím [...]

Mama má vždy pravdu

23.03.2024

Z času na čas nečakane stretávam aj ďalších blogerov a býva to obohatením, poznať aj ich cestu a ich postoje. S Igorom sme strávili pár hodín na súde. A tá téma bohorovnej ženy bola niečím, čo spomenul aj mimovoľne. A našla som to aj v jednom z jeho blogov. Myslím, že mnohí píšeme z rovnakých pohnútok, aby sme niektoré veci proste aj sami pomenovali a vypovedali. [...]

Postihnutí a majestát smrti

22.03.2024

Je to síce zvláštne, ale okolo každej väčšej kauzy sa toho nabaľuje. Ľudia sa ju snažia spájať so všetkými možnými ďalšími prípadmi a poukazovať na konkrétnosti, ktoré trápia práve ich. Ohľadom tragédie pri Beňadikovej. Ozývajú sa azda všetci , čo majú postihnuté dieťa. A hovoria o akejsi nadľudskej práci 24/7. Pritom je celkom ireálne, myslieť si, že [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.