Založ si blog

Už nič nie je ako by malo byť

Tiež prežívate občas to znechutenie, keď si zase raz poviete, že v tej telke nie je nič a aj v tom kine ste si zaplatili len za ďalší americký brak? Ešte tak online filmy by to mohli zachrániť, ale v záplave reklám viacej hráte piškvorky so stláčaním X, než sa dočkáte toho vytúženého filmu, čo vás zase nijako obzvlášť neosloví?

Videli sme Tall Girl 2 a tá nuda sa dala krájať. Zrejme je to aj naším vekom, načo si vyberáme filmy o školopovinnej mládeži, keď už aj sami máme doma práve tú školopovinnú mládež? No proste sme celé dve hodiny len márne čakali, že sa vysoká blondýna dá dokopy s vysokým blondýnom, s ktorým by vizuálne tvorili dokonalý pár, až sme uvideli titulky a naplno vyjadrili svoje sklamanie.

Manželovi sa moc nepáčil ani Spiderman. V traileri až majstrovsky zostrihali najkrajšie scény, aby v tom celom filme už len pustošivo bojovali Peter Parker 1 s Petrom Parkerom 2 a 3 na záchrane suporlotrov, ktorých raz už zabili. Z lásky bola jediná pusa a jediným víťazstvom bolo zabudnutie.

Asi najlepšie z tých všetkých filmov vyšla Duna. Tá začínala ozaj krásnymi zábermi kráľovstva a blahobytu, aby sa kráľovská rodina dostala do pasce a samotný princ našiel svoj osud vraždením vo vražednej púšti.

Nekonečné zábery šedej a hnedej púšte človeka uspávajú, najlepšími momentmi sú asi prvky mágie, ktorú ovláda celý klan bosoriek. Lásky máme zase absolútne minimum a to opustenie blahobytu pre smrtonosnú púšť pôsobí v konečnom dôsledku deprimujúco.

Takže nič, čo by ma skutočne nadchlo, som bohužiaľ neobjavila. Možno by mi tip na niečo skutočne dobré mohli poskytnúť samotní čitatelia. Tá Duna kopírovala hviezdne vojny a o moc ďalej sa nedostala.

Asi naj film predsa len dávali v telke : Vrah odvedľa. Romantický film o starnúcom chlapovi s nudnou manželkou, čo sa zaľúbi do mladej susedky. Toho vraha vlastne počas celého filmu nevidíte, neviete, len tipujete, kto by koho a prečo mal vlastne zabiť. A občas si už poviete, že tu sa predsa žiadna vražda ani nestane a pokazili to samotní prekladatelia, čo The Neighbour preložili s akousi prehnanou iniciatívou. Záver vám samozrejme nemôžem prezradiť, to by ste už možno ani nedopozerali a nedozvedeli by ste sa, či sa tí prekladatelia naozaj iba nepomýlili.

https://www.csfd.sk/film/481602-the-neighbor/prehlad/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Prečo musela Johanka zomrieť?

02.04.2024

Rtvs prekvapil. Namiesto nejakého veľkofilmu s Ježišom vsadil na Veľkú noc na kultový príbeh v podaní Luca Bessona. A ja si hovorím, čo má spoločné ukrižovanie Krista s upálením Johanky z Arcu? [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.