Založ si blog

Alex Wortex ja ďalšia z poškodených, ktorá „účasť v Servítke trpko oľutovala“

Moje brojenie proti Servítke sa už pomaly stáva fenoménom. Oficiálna stránka tejto pitomej šou si ma všimla natoľko, že si ma zablokovala a dokonca mi bolo povedané, že účastníci sú predo mnou varovaní, nech sa so mnou ani nerozprávajú. Asi sa boja, že ľudí odhovorím od účasti, teda je to samé o sebe uznaním, že tento boj s veternými mlynmi má zmysel. 

Rovnaký obohratý scenár sa opakuje z týždňa na týždeň. A aj keď mudrlanti, čo to na vlastnej koži nikdy neokúsili, budú do nemoty tvrdiť, že „tí ľudia vedeli, do čoho idú“, tak nevedeli. Ak by vedeli, nemali by sme z týždňa na týždeň stále nejaké „trpké oľutovania“.

Ďalší smiešny argument je, že „sama si robila hanbu“. No ale tí komentátori si neuvedomujú, že dotyčná trpko neoľutovala to, že sa polonahá promenádovala v sieťovine. Veď to robila už roky pred tým a bez trpkej ľútosti. Účinkujúcim vrátane Alex prekáža tá neúcta, manipulácia, násilie – verbálne, čo miestami už hraničí s fyzickým.

Je to až na smiech, ako sa staviame do pozícií morálnych autorít, ktorí odsudzujú akékoľvek prejavy šikany na škole. A potom sa z týždňa na týždeň stretne akási partia zhola cudzích ľudí s jediným cieľom, aby sa počas daného týždňa stmelila svorka vlkov voči jedinej ovečke. A správajú sa obdobne aj horšie, než tie šikanátorky na školách.

Ak by účinkujúci mal vedieť, do čoho ide, tak mu to mali dať čierne na bielom, že v priebehu jedného týždňa urobíme všetko pre to, aby sme kolektív štyroch ľudí stmelili do jednoliatej svorky s cieľom podnecovať a podporovať v nich nenávisť voči piatemu človeku. 

Tu nejde o Alex, ani o Davida, či iných odstrčených. Ide o neľudský scenár podnecujúci a podporujúci šikanu a spoločnú nenávisť. A aby toho nebolo málo, z týždňa na týždeň sa pripájajú aj stovky unudených televíznych divákov, ktorí si tiež potrebujú do niekoho kopnúť.

A napríklad aj Alex je dokonalý cieľ, veď neoblieka sa ako vy, nestravuje sa ako vy, nebude si pchať drahú parochňu do sudu s vodou, ako ostatní, ktorým je pomaly všetko jedno.

Nie som fanynka nadmerného ochlpenia, vegánstva, ani bretariánstva. Nie som vychudnutá na kosť a nenosím parochne.

Ale vadí mi celý ten mechanizmus, ktorý ľudia zjavne zbožňujú: spájať sa a spoločne nenávidieť, každú jednu bielu vranu, každú jednu čiernu ovcu. Lebo kto nezapadá, tak sa na ňom dá krásne onanovať a vylievať vlastné frustrácie.

Alex Wortex v tej šou pripravila inšpirujúce jedlo a ukázala veľa z vlastného sveta. Odpoveďou jej bola stále väčšia izolácia, v piatok už granule pre psa a šrot. Ak by sa točilo ďalej, asi by jej tam začali kydať pomyje do válova a obhadzovať ju paradajkami. A ľudia by tomu nadšene tlieskali, veď Alex je podľa nich duševne chorá a zaslúži si vraj aj kokosom do hlavy – aspoň podľa rómskeho „angličana“ určite.

Sranda je, že mnohí ani neuvideli skutočnú Alexandru, možno si myslia, že tie parochne a perie nosí nonstop. Pritom Alex Wortex je obyčajný produkt na uspokojenie ľudských túžob. Ak by ľudia na tú jej šou neboli zvedaví, tak by si tými videami proste nezarobila. No ale opak je pravdou. Teda odsudzovať Alexandru za Alex má asi toľko objektivity, ako odsudzovať Agathu Christie za Hercula Poirota, či Koleníka za mafiána Masláka.

Môj manžel často spomína, aké má ťažké srdce na cirkev, lebo „oni popravili Krista“. A ja mu väčšinou stále trpezlivo vysvetľujem, že nie farári popravili Krista. Oni síce dali podnet a súdiť mal Pilát, ale ten na ňom žiadnu vinu nevidel. Ježiša zbičovaného a zakrvaveného predviedli pred ľud. A práve ten dav mal rozhodnúť. Svorka obyčajných voči neobyčajnému, voči človeku, ktorý sa vyhlasoval za Boha, ktorý bol od nich lepší. Bol tým baránkom, ktorého nebeský scenár rozhodol obetovať. Teda ak už viniť niekoho z ukrižovania Krista, tak pre mňa je to dav, ktorý vypudí zo seba všetko, čo s ním nezrástlo a nevyje s nimi rovnakú vlčiu pieseň.

A Alexandra v civile, bez extrémov vo výzore, bez preafektovanosti, takmer obyčajná baba:

Via Italiana, alebo ako sme brázdili sever Talianska.

24.07.2024

Prejsť Alpy a okúpať sa v Jadranskom mori? Množstvo našich politikov sa vám v týchto dňoch prihovára práve z Talinaska. Je tam síce teplo, ale vlastne všade je klíma, ceny sú dostupné a cesty široké. Venezia – Verona – Milano – Caorle Väčšina bežnej spoločnosti si predplatí akýsi pobyt a potom sa celý týždeň opaľuje a povaľuje na nejakej pláži. [...]

Vraždy Alcàsser od Netflixu a ne/zodpovednosť médií

11.07.2024

Mám viacej voľného času a menej chuti na akékoľvek interakcie cez sociálne siete. A tak sledujem jeden televízny seriál za druhým. Akoby som niečo neustále hľadala, možno akési skryté motivátory a elementárne vysvetlenia. A o všetkých sa ani nedá písať blog, ani by to nemalo zmysel. Päťdielny seriál The Alcàsser Murders vyšiel v júni 2019. Škoda, že ho [...]

Hip Hop Žije a na drogy sa umiera

04.07.2024

Nechápem a nepochopím to selektívne vnímanie reality naše novinárskej obce. O Pohode napíšu aj kto s kým sa vyspal a budú o tom dávať storky po celé týždne, o ostatných hudobných festivaloch je im zaťažko sa aj slovíčkom zmieniť. Proste sa tvária, akoby nejesvovali. A rovnako je to aj s obeťami. O tých siedmych obetiach tragédie zrážky vlaku s dedinským autobusom sa [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.