Založ si blog

Ikonická rozprávková pestúnka sa vracia

Spisovatelia z času na čas vytvoria tak typické postavy, že prežijú roky aj generácie. Mary Poppins sa dostala na filmové plátno a v ďalšom dieli zachraňuje celú rodinu.

Návrat Mary Poppins je voľným pokračovaním a rozprávkovým muzikálom.

Malí Banksovci vyrástli do neutešenej reality. Z dievčatka je mladá aktivistka, z mládenca vdovec s tromi deťmi. Rodine hrozí deložovanie, účastina by všetko zachránila, no nie a nie ju nájsť.

Pesničky a tanec dodávajú ľahkosť, pestúnka pomáha, vychováva, rozptyľuje, očarúva. A my si chtiac – nechtiac uvedomíme, ako môžeme byť vďační aj za tú strechu nad hlavou a kompletnú rodinu.

Pán Banks má nervy na krajíčku, na deti sa toho valí príliš veľa, no ako sme si už z rozprávok zvykli, keď je už všetko najhoršie, ešte stále jestvuje riešenie. Len sa netreba vzdávať a bojovať až do poslednej chvíle.

Povzbudzujúci film, aj keď som začala zase raz od konca. Možno som si mala zalistovať v knihe a pozrieť prvý film.

Reedícia je k dostaniu:

 

 https://www.martinus.sk/?uItem=30309

O prvom diele sa veľa zaujímavého dočítate aj tu:

 

 https://cs.wikipedia.org/wiki/Mary_Poppins_(film)

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

Zuzana Dolinková, Ide o pravdu

Dolinková v Ide o pravdu: Pri Rázsochách sa roky neurobilo nič. Kritizujú tí, ktorí to mohli pohnúť

04.05.2024 10:00

Kde bude stáť nová nemocnica v Bratislave - na Rázsochách či v Ružinove? Návrh pôjde čoskoro do vlády, uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.