Založ si blog

Dovolíme, aby si z nás Matovič robil pokusných králikov?

9 z 10 odborníkov neodporúčalo celoplošné testovanie. A čo na to Matovič? Jedno kolo mu nestačilo. Naplánoval druhé, chystá ďalšie. Až kým ľuďom tými tyčinkami totálne rozvrátajú lebku a zákroky už hraničia s lobotómiou? Dokedy môže zájsť toto hrubé porušovanie ľudských práv a slobôd.

Že dôchodcom odporučili netestovať sa a teraz im odmietajú vyplatiť aj dôchodky, hovorí samé za seba. Môžu síce zájsť do najbližšej predajne potravín, no zrejme by mali žobrať o dlh, či si rovno posadať pred Billu a natŕčať prázdne dlane.

Koronavírus je šialenstvo samo o sebe, no to ako si z nás táto vláda robí bezmocné figúrky v akomsi vlastnom sci-fi trilleri je už na zaplakanie.

V Bratislave to vrie. Na minulom proteste sa hádzalo dlažobnými kockami a demonštrantov rozháňali vodnými delami.

V utorok 17.11. máme sviatok. Pripravuje sa ďalší protest. A dúfam, že tých ľudí bude ešte viac.

Za Jána a Martinu vyšli do ulíc tisíce ľudí. Za vlastnú slobodu a zdravie sa ľudia boja postaviť? A potom sa tvária, že pred parlamentom vyčíňala len hŕstka kotlebovcov?

Starostlivosť o vlastné zdravie by mala byť výsostným právom jednotlivca. Sama predsa najlepšie viem, ako na tom zdravotne som. Či mám astmu, alebo poškodené pľúca. Či mám prístup k tečúcej vode a či mám pred chatrčou latrínu aj to len 100 metrov ďaleko.

Sme ľudia, nie bezmocné stádo, ktoré si psychotický Matovič ženie na porážku kedy a ako sa mu zaľúbi.

Ja som toto tušila od začiatku. Ľudia si zvolili ukričaného šaša, ktorý ani nevie dôstojne reprezentovať krajinu v zahraničí. Svoj detinský prístup k politike prezentuje prakticky na každej tlačovke a s občanmi sa zahráva, ako malý záškolák s panáčikmi v počítačovej hre.

Na čo je nám takáto vláda? Jedine ak pre zrkadlo, ukazujúce úpadok celej spoločnosti.

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Prečo musela Johanka zomrieť?

02.04.2024

Rtvs prekvapil. Namiesto nejakého veľkofilmu s Ježišom vsadil na Veľkú noc na kultový príbeh v podaní Luca Bessona. A ja si hovorím, čo má spoločné ukrižovanie Krista s upálením Johanky z Arcu? [...]

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.