Založ si blog

Matovič je horší než smrť

Bugár Béla aj po odchode z politickej scény ostáva v obraze. Jeho názory na súčasné dianie majú hlavu aj pätu.

V relácii Ide o pravdu vysielanej 8.3.2021 sa vyjadril k už zažehnanej vládnej kríze.

Na otázku, ako by sa zachoval v spoločnej vláde s Matovičom, odpovedá, že on by v takej vláde nebol. Radšej by volil smrť, ako Matoviča.

Neuznáva však ani populistické reči hádžúce Matovičovi osobne za vinu tisícky úmrtí.

Zdieľam aj jeho zdržanlivý postoj k očkovaniu. Tiež nemám dôveru v Astra Zenecu. Krvné zrazeniny stíhajúce štyridsiatnikov sú hrozbou, ktorá sa nedá odignorovať.

Pre mňa je Bugár najvýraznejšou a zároveň najcharizmatickejšou osobnosťou našej menšinovej politickej scény.

Aktuálne síce roztrieštené maďarské strany pochopili, že sama o sebe sa žiadna z nich nedostane do parlamentu, ale ani pospolu moc sily a jednoty nevyžarujú.

Možno je však ešte len ďaleko do volieb a snáď sa nám naša menšinová scéna aj dajako pozitívne predvedie…..

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10, aktualizované: 07:45

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.