Založ si blog

Už nič nie je ako by malo byť

Tiež prežívate občas to znechutenie, keď si zase raz poviete, že v tej telke nie je nič a aj v tom kine ste si zaplatili len za ďalší americký brak? Ešte tak online filmy by to mohli zachrániť, ale v záplave reklám viacej hráte piškvorky so stláčaním X, než sa dočkáte toho vytúženého filmu, čo vás zase nijako obzvlášť neosloví?

Videli sme Tall Girl 2 a tá nuda sa dala krájať. Zrejme je to aj naším vekom, načo si vyberáme filmy o školopovinnej mládeži, keď už aj sami máme doma práve tú školopovinnú mládež? No proste sme celé dve hodiny len márne čakali, že sa vysoká blondýna dá dokopy s vysokým blondýnom, s ktorým by vizuálne tvorili dokonalý pár, až sme uvideli titulky a naplno vyjadrili svoje sklamanie.

Manželovi sa moc nepáčil ani Spiderman. V traileri až majstrovsky zostrihali najkrajšie scény, aby v tom celom filme už len pustošivo bojovali Peter Parker 1 s Petrom Parkerom 2 a 3 na záchrane suporlotrov, ktorých raz už zabili. Z lásky bola jediná pusa a jediným víťazstvom bolo zabudnutie.

Asi najlepšie z tých všetkých filmov vyšla Duna. Tá začínala ozaj krásnymi zábermi kráľovstva a blahobytu, aby sa kráľovská rodina dostala do pasce a samotný princ našiel svoj osud vraždením vo vražednej púšti.

Nekonečné zábery šedej a hnedej púšte človeka uspávajú, najlepšími momentmi sú asi prvky mágie, ktorú ovláda celý klan bosoriek. Lásky máme zase absolútne minimum a to opustenie blahobytu pre smrtonosnú púšť pôsobí v konečnom dôsledku deprimujúco.

Takže nič, čo by ma skutočne nadchlo, som bohužiaľ neobjavila. Možno by mi tip na niečo skutočne dobré mohli poskytnúť samotní čitatelia. Tá Duna kopírovala hviezdne vojny a o moc ďalej sa nedostala.

Asi naj film predsa len dávali v telke : Vrah odvedľa. Romantický film o starnúcom chlapovi s nudnou manželkou, čo sa zaľúbi do mladej susedky. Toho vraha vlastne počas celého filmu nevidíte, neviete, len tipujete, kto by koho a prečo mal vlastne zabiť. A občas si už poviete, že tu sa predsa žiadna vražda ani nestane a pokazili to samotní prekladatelia, čo The Neighbour preložili s akousi prehnanou iniciatívou. Záver vám samozrejme nemôžem prezradiť, to by ste už možno ani nedopozerali a nedozvedeli by ste sa, či sa tí prekladatelia naozaj iba nepomýlili.

https://www.csfd.sk/film/481602-the-neighbor/prehlad/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

vojna na Ukrajine

Prispelo už 65-tisíc darcov. Zo zbierky suplujúcej štát sa nakúpi žiadaná delostrelecká munícia

08.05.2024 15:57

Za 22 dní sa iniciatíve Mier Ukrajine podarilo vyzbierať celkovo 4 165 309 eur.

vojna na Ukrajine, Volodymyr Zelenskyj

Ukrajina do vojny posiela väzňov. Po vzore Ruska však nejde

08.05.2024 15:14

Norma by mala pomôcť doplniť ukrajinské jednotky a striedať vojakov vyčerpaných po dvoch rokoch bojov.

Kybernetické útoky - autá

Bombové hrozby na školách boli pravdepodobne kybernetickým útokom, uviedla polícia

08.05.2024 15:03, aktualizované: 15:20

Po páchateľovi polícia pátra.

Belarus Election

Lukašenko ulovil poľského sudcu. Platil ho ako špióna? Vo Varšave sú v šoku, hovoria o darebákovi a zradcovi

08.05.2024 15:00

Sudca z Varšavy, ktorý utiekol do Minsku, už slúži propagande Lukašenkovho režimu. Zdúchol napriek tomu, že ho sledovala poľská kontrarozviedka?