Založ si blog

Dievčenský sen

Blog musel kus postúpiť do úzadia, keďže poslednou dobou mám toho naozaj priveľa. Tak som vám ani nestihla zaželať krásne sviatky. Teda aspoň spätne, dúfam, že ste ich strávili príjemne a podľa svojich predstáv.

 

Pamätám, ešte veľmi – veľmi dávno, som vyslovila sen, že raz by som chcela byť spisovateľka a bývať pri jazere. Živiť sa písaním je na Slovensku až nadľudský sen, čo sa podarí naplniť len pár šťastlivcom.

Aktuálne som v jednom zdĺhavom prijímacom procese, na konci ktorého by som mohla písať pre renomovaný slovenský denník. A moje slová by denne ležali na policiach po celom Slovensku. No nie je to impozantná predstava?

Plus sme sa presťahovali do väčšieho bytu a lepšej štvrte. Blízko centra, z okien mám výhľad na pokojnú hladinu jazera. Kto by tomu bol pred rokmi veril, že?

Teda aj dievčenské sny sa občas plnia.

Stačí si veriť a ísť si za svojimi snami.

Ak túžite písať, tak píšte, ak maľovať, tak maľujte.

Aj Van Gogh namaľoval svoje slávne obrazy ako momentky nadchnutý výhľadom z okna.

Za tým stĺpom a stromami sa ukrýva pokojná hladina jazera…

Teda vo voľnom čase sa môžem prechádzať na brehu jazera, maľovať vlnky a vodné vtáctvo.

A samozrejme poctivo zamakať na objednanej reportáži, na ktorej to teraz všetko stojí a padá.

Na Veľkú noc som na Netflixe pozerala dokumentárny film o Britney Spears.

Aj jej sa naplnili tie najkrajšie sny, aby sa prebudila do tej najhoršej nočnej mory.

Tím lekárov a právnikov ju pripravil o svojprávnosť a ona dlhých 13 rokov bojovala o svoju stratenú slobodu.

Teda zase len šťastná trinástka, ktorá prináša nečakané zvraty.

Z príjmov okolo Britney Spears žila celá banda právnikov a hovorcov. Pritom ju samotnú vyhlásili za dementnú a nedovolili jej riadiť vlastné auto, ani si len tak voľne zájsť na hamburger.

Naozaj podnetné, až nepochopiteľné.

Na zamyslenie, ako nám dokážu naši najbližší strpčiť život.

Btw. aj tá maďarská influencerka Irenka –Mahiana Rosszallo – prišla o svojprávnosť. Jej opatrovníkom je jej manžel. A ona sa len prodicúruje, spieva v tesnom body a parochni a zarába…

Britney napokon k oslobodeniu pomohol až tlak verejnosti. Keď už bežní fanúšikovia natvrdo kráčali do ulíc s transparentmi – Osloboďte Britney – tak sa jej otec a právnik napokon vzdali. Veď si za tých dlhých 13 rokov už z jej zárobkov stihli nazhromaždiť celé milióny!

Fotografia: autorka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Prečo musela Johanka zomrieť?

02.04.2024

Rtvs prekvapil. Namiesto nejakého veľkofilmu s Ježišom vsadil na Veľkú noc na kultový príbeh v podaní Luca Bessona. A ja si hovorím, čo má spoločné ukrižovanie Krista s upálením Johanky z Arcu? [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.