Založ si blog

V tieni matky Hawranice. Požiar v Sútori si vyžiadal ľudskú obeť.

Mimoriadna situácia nám ponúka aj dobré veci. V súlade s reklamým sloganom: „Nikam nemusíš chodit! Nic nemusíš dělat. Ale ľudstvo je nepoučiteľné, ubližuje matké prírode, vypaľuje trávu a zakladá ohne aj v čase najväčšieho sucha.

 

Ak sledujete správy, zrejme vidíte ten nekonečný sled požiarov. A buďme k sebe úprimní. Za všetkým stojí človek. S vlastnou aroganciou, bezcitnosťou, neschopnosťou, či neochotou premýšľať. Horia nám lesy, areál okolo Černobyľu horel celé dni. V obci Sútor si požiar bytovky vyžiadal ľudskú obeť a niekoľko zranených. Sútor leží neďaleko Rimavskej Soboty, teda deje sa to priamo medzi nami, za našimi humnami!

Vraj máme tie Veľkonočné sviatky spríjemňovať pobytmi v prírode v rámci okresu. Ja sa ozaj rada prejdem na čerstvom vzduchu. Keby bol! Keby ľudia nevypúšťali močovku a nepáchlo to tu ako v žumpe. Keby ilegálne skládky neboli verejným tajomstvom rozrastajúcim sa do stále obludnejších rozmerov.

Túto prírodu máme navštevovať?

V takýchto pomeroch je najbezpečnejšia ozaj len vlastná záhrada a zamknuté brány. No ani tu sa toho abnormálneho znečisťovania nezbavíme.

Čierny dážď sadal na suché polia.

Včera z dvora bolo vidieť veľký čierny dym. Akoby horela celá vzdialená dedina, či aspoň jeden celkom veľký dom. Muž sa bol pozrieť na aute. Vraj sa vypaľuje tráva. Na troch miestach vedľa seba. Dym postupne ubúdal, no smrad silnel. Zrejme nehorela len tráva, ale aj všetok bordel v nej. A z neba padal čierny dážď. No nebola to vlaha. Iba suchá, spálená tráva, ktorá nám posiala dvory aj záhrady „pierkami z havraních krídel.“

Pierka matky Hawranice.

Foto:autor.

Narcizmus pod lupou

06.06.2024

Tiež ste si to všimli, že Narcizmus je stále väčší problém? Natrafila som už aj na hejterov, čo mi nadávali do „narcistických psychopatov“ a keď som čítala psychologický posudok o jednom mojom priateľovi na fb, ktorého som na súdnom pojednávaní, kde vystupoval v pozícii obvinenného, videla aj osobne, tak mal určenú narcistickú poruchu osobnosti. Hľadala [...]

Posledný úspešný atentát na priemiéra v Európe

18.05.2024

Píše sa rok 2024 a Juraj Cintula spáchal „najprimitívnješiu formu útoku“, akú len mohol. Jeho terč prežil, on sám bol po pár sekundách spacifikovaný a živý sa už spoza mreží ani nedostane. Stig Engström v roku 1986 išiel na to oveľa sofistikovanejšie. S vedomím udalostí uplynulých dní sa nám aj atentát na bývalého švédskeho premiéra Olofa Palmeho [...]

Pokus o vraždu ústavného činiteľa

16.05.2024

Atentát v Handlovej na Róberta Fica nikto z nás nečakal. #Fico #Cintula #Handlová Stredu 15.5.2024 si zapamätáme z dôvodu atentátu v Handlovej. Dopustil sa ho slovenský básnik a spisovateľ z Levíc Juraj Cintula voči nášmu aktuálnemu premiérovi Róbertovi Ficovi. Cintula mal zbraň v legálnej držbe. Držanie zbrane je podmienené aj psychologickým vyšetrením, ale vydáva sa [...]

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Deväť ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.