Založ si blog

Dôvody kvôli ktorým je demokracia diktatúrou ľuskej obmedzenosti a ukrižovanie Krista nevyhnutnosťou.

Pred pár storočiami by som nemala volebné volebné právo a s vysokou pravdepodobnosťou by som tlela na hranici. No moderná doba akosi umožnila slobodu slova aj ženám…

 

Je ťažké začať. V tomto článku mi nejde o feminizmus…..vlastne je z pohľadu pokroku  ľudstva irelevantné, že sa dejú zásadné zvraty z podnetu muža, alebo ženy.

Podstatou je zrejme samotný prvotný impulz, ktorý roztáča kolotoč dejín a posúva z bodu A do bodu B.

No ten impulz má chybu sám v sebe. A kľúčom k rozlúšteniu záhady je imaginárny a zrejme väčšine veľa nehovoriaci test osobnosti.

Pretože meranie inteligenčného kvocientu nevzniklo náhodou ani nudou. Proste jestvovala skupina ľudí, ktorým záležalo na tom, aký potenciál v sebe samotné ľudstvo nosí.

A po zmeraní máme aj výsledky. Priemer aj podpriemer. Pre študovaného čitateľa zrejme nie je záhadou že priemerné IQ je 100. Od tohto čísla sa odvíja nízko početná nadpriemerná inteligencia a samozrejme aj masy „duchovne slabých“,

Ono ideál rovnosti a bratstva znie nádherne až do momentu, kým si uvedomíme, že jediný hlas univerzitne vzdelaného profesora valcuje 99 hlasov chudobných, nevzdelaných, inteligentne priemerných až podpriemerných ľudí.

Tomu sa v ríši cyniky nazýva diktatúra proletariátu, priemeru, až podpriemeru.

Nadpriemerne nadaní ľudia v súčasnej spoločnosti vyslovene trpia. Lebo jestvuje akási väčšina, ktorá v každej oblasti diktuje, čo je normálne, čo sa nosí, ako máme konať a čo si máme myslieť.

Sloboda slova je hrozba, sloboda myslenia výzva. Ak by sme všetci nasledovali hlas svojho mozgu a mysle, nastala by anarchia, od ktorej sa súčasný establishment desí viac než koronavírusu.

Lebo ak by sme neboli dav hlúpych oviec, zrazu by oproti vodcom stála spústa samostatných, svojprávnych a slobodných ľudských bytostí!

A ako do toho zapadá Ježiš? Výrazná osobnosť, ktorá učí bežných ľudí, lieči choroby a nasýti davy je predsa najväčšou hrozbou zastaralého spráchniveného chodu dejín! Židovia sa báli, že prídu o svoj vplyv a moc, že v podobe potulného kazateľa prišiel nový židovský kráľ.

Samotný Pilát na Ježišovi nevidel vinu. Jednoducho len musel trpieť a zomrieť, aby jestvujúca pokrytecká vládnúca vrstva mohla naďalej ovládať masy a prežiť.

Pretože „nik nemôže byť prorokom vo vlastnej krajine“ . A tak bude ľudstvo neustále prenasledovať a križovať svojich nadpriemerných „samozvaných vládcov“.

 

 

 

 

 

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Prečo musela Johanka zomrieť?

02.04.2024

Rtvs prekvapil. Namiesto nejakého veľkofilmu s Ježišom vsadil na Veľkú noc na kultový príbeh v podaní Luca Bessona. A ja si hovorím, čo má spoločné ukrižovanie Krista s upálením Johanky z Arcu? [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.