Založ si blog

Autorská súťaž- šanca na prielom

Na dnes ponúknem tip na súťaž pre nádejných prozaikov a výtvarníkov.

Z času na čas sa objaví v zornom poli webstránka, ktorú sa oplatí odporúčať. Lebo vyhľadáva mladé talenty, organizuje autorské súťaže, čím pomáha začínajúcim autorom zviditeľniť sa.

Fandom.sk som spoznala skrz ich poviedkársku súťaž Ohnivé pero. Záujem súťažiacich je natoľko široký, že po jarnom kole sa spúšťa jesenná verzia. Ak sú vám blízke témy fantasy, scifi, duchovia, je tu príležitosť.

Prečítala som si trojicu ocenených z jarného kola. Prvé aj tretie miesto si odniesli duchovia zosnulých, na druhom mieste sa etablovalo scifi s typickým nárečím a prvkom humoru.

Podmienky súťaže nájdete na linku:

https://www.fandom.sk/clanok/vyhlasenie-sutaze-ohnive-pero-jesen-2020

Na webstránke nájdete aj rozhovory, recenzie, ak máte v obľube fantasy žáner, snáď nájdete aj tipy na pár dobrých kníh.

No a prekvapili, že okrem prózy sa zaujímajú aj o výtvarníctvo. Aj keď, povedzme si pravdu, nie je to nič neobvyklé. Všetci, čo sa usilujeme o knižné publikovanie, cítime aj potrebu kvalitných ilustrácií.

A v obdobnom duchu organizátori hľadajú výtvarníkov, ktorí by si poradili s jedným z troch žánrov: scifi, fantasy, alebo komix. Potešujúce je, že komix nie je zvlášť tematicky limitovaný. Na druhej strane rôzni portrétisti a krajinkári by sa len ťažko zmestili do niektorých z kolóniek. Je to skôr šanca pre výtvarníka s dávkou fantázie a snenia.

Pravidlá a prihláška viď link:

https://www.fandom.sk/clanok/vyhlasenie-sutaze-svet-na-tvoj-obraz-2020

 

 

Narcizmus pod lupou

06.06.2024

Tiež ste si to všimli, že Narcizmus je stále väčší problém? Natrafila som už aj na hejterov, čo mi nadávali do „narcistických psychopatov“ a keď som čítala psychologický posudok o jednom mojom priateľovi na fb, ktorého som na súdnom pojednávaní, kde vystupoval v pozícii obvinenného, videla aj osobne, tak mal určenú narcistickú poruchu osobnosti. Hľadala [...]

Posledný úspešný atentát na priemiéra v Európe

18.05.2024

Píše sa rok 2024 a Juraj Cintula spáchal „najprimitívnješiu formu útoku“, akú len mohol. Jeho terč prežil, on sám bol po pár sekundách spacifikovaný a živý sa už spoza mreží ani nedostane. Stig Engström v roku 1986 išiel na to oveľa sofistikovanejšie. S vedomím udalostí uplynulých dní sa nám aj atentát na bývalého švédskeho premiéra Olofa Palmeho [...]

Pokus o vraždu ústavného činiteľa

16.05.2024

Atentát v Handlovej na Róberta Fica nikto z nás nečakal. #Fico #Cintula #Handlová Stredu 15.5.2024 si zapamätáme z dôvodu atentátu v Handlovej. Dopustil sa ho slovenský básnik a spisovateľ z Levíc Juraj Cintula voči nášmu aktuálnemu premiérovi Róbertovi Ficovi. Cintula mal zbraň v legálnej držbe. Držanie zbrane je podmienené aj psychologickým vyšetrením, ale vydáva sa [...]

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.