Založ si blog

Ženská kniha, z ktorej som nadšená

Ja to plne chápem, milé dámy, že regále kníhkupectiev sa až prehýbajú pod ťarchou romantickej literatúry pre ženy. &A z nekonečnej série románov Keleovej –Vasilkovej ešte tiež určite nemáte všetky kúsky. Avšak v tomto blogu vám predstavím knihu, ktorej sa žiadna iná nevyrovná. Ja som si uchmatla predposledný kúsok a ak veríte môjmu hodnoteniu, bežte a nepremeškajte knihu, čo sa o chvíľu vypredá.

Tiež patríte medzi tie zúfalkyne, ktorých partner neobdaril bezodnou kreditkou?

A najnovších handier a kozmetiky nikdy nie je dosť? Nakupovanie šatičiek a botičiek vnímate ako prechádzku rajskou záhradou? Len nech to má kto zaplatiť?

S bločkami by ste už aj špajzu vytapetovali?

Tak knižka Závislá od nákupov bude čosi, čo vás chytí za srdce. Som síce knihožrút, no prečítať jednu knižku mi zvyčajne trvá týždne aj mesiace. Táto však nie. Zvládla som ju za jediný voľný deň.

Ľahko čitateľná s bravúrnym nadhľadom a vzácnym humorom. Žien, čo sa vedia zasmiať aj na vlastných trampotách je skutočne málo.

Nebaví ma presladená romantika, ani precukrená motivačná literatúra.

Nerada sa tvárim, ako je všetko dokonalé, ak sa mi svet rúca priamo nad hlavou.

A navyše mám za sebou novinársku prax, teda sa so životom a trápeniami hlavnej hrdinky Rebeky dokážem absolútne stotožniť.

Sophie Kinsellová dokázala natoľko osloviť svoje čitateľky, že knižka sa dočkala aj filmového spracovania pod názvom Confessions Of A Shopaholic.

Naše ústavy na liečbu duševne chorých síce už liečia naozaj kadejaké typy závislostí. Avšak zbaviť sa závislosti od nakupovania a naučiť sa finančnej gramotnosti sa musíme každá sama za seba.

Ja na knihe zbožňujem, že autorka si nič neidealizuje. Hrdinka sa rúti dolu dlhovou špirálou až sa ocitá v stále väčších maléroch. Pokúša sa znižovať výdaje aj zvyšovať príjmy, ALE…..jednoducho niE KAžDEJ z nás sadne každá jedna práca a nie každá z nás dokáže uvariť lacno a chutne karí, hlavne ak to v živote nevarila.

Zažívajte radosti aj starosti mladej novinárky, sprevádzajte ju na jej prvých rande a hlavne jej držte palce, nech sa z tohoto bludného kruhu vymotá so cťou a vztýčenou hlavou.

Fotografia: autorka

Via Italiana, alebo ako sme brázdili sever Talianska.

24.07.2024

Prejsť Alpy a okúpať sa v Jadranskom mori? Množstvo našich politikov sa vám v týchto dňoch prihovára práve z Talinaska. Je tam síce teplo, ale vlastne všade je klíma, ceny sú dostupné a cesty široké. Venezia – Verona – Milano – Caorle Väčšina bežnej spoločnosti si predplatí akýsi pobyt a potom sa celý týždeň opaľuje a povaľuje na nejakej pláži. [...]

Vraždy Alcàsser od Netflixu a ne/zodpovednosť médií

11.07.2024

Mám viacej voľného času a menej chuti na akékoľvek interakcie cez sociálne siete. A tak sledujem jeden televízny seriál za druhým. Akoby som niečo neustále hľadala, možno akési skryté motivátory a elementárne vysvetlenia. A o všetkých sa ani nedá písať blog, ani by to nemalo zmysel. Päťdielny seriál The Alcàsser Murders vyšiel v júni 2019. Škoda, že ho [...]

Hip Hop Žije a na drogy sa umiera

04.07.2024

Nechápem a nepochopím to selektívne vnímanie reality naše novinárskej obce. O Pohode napíšu aj kto s kým sa vyspal a budú o tom dávať storky po celé týždne, o ostatných hudobných festivaloch je im zaťažko sa aj slovíčkom zmieniť. Proste sa tvária, akoby nejesvovali. A rovnako je to aj s obeťami. O tých siedmych obetiach tragédie zrážky vlaku s dedinským autobusom sa [...]

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.