Založ si blog

Pomaly spejeme k povinnému očkovaniu aj na Covid 19

Včera prebehol ďalší krst knihy v kníhkupectve na Poštovej ulici. Tentoraz sme mali viacero spoluautorov a menší záujem zo strany publika. Avšak samotná kniha Pandémia hoaxov dostala celý jeden samostatný knižný regál.

Celý regál na knihu si treba vedieť získať.

Autormi daného diela je skupina odborníkov naprieč boja proti Covidu od lekárov cez patologičku, informačného analytika, či politológa.

Mňa najviac zaujal politológ Grigorij Mesežnikov. Spočiatku sedel medzi publikom a odtiaľ položil aj otázku do diskusie, či by sme nemali zaviesť povinné očkovanie proti Covid 19. Napokon sa zhodli, že s povinným očkovaním by síce súhlasili, ale pre politika, čo by to navrhol, by to mohla byť politická samovražda.

Po prechode na pódium samotný Mesežnikov to uzavrel s presvedčením, že by sme potrebovali mať politika, ktorý si povinné očkovanie dá do svojej agendy a bude ho seriózne presadzovať.

Mesežnikov posledný vpravo.

Ďalšia zaujímavá otázka, ktorú diskutujúci riešili, boli dôvody šírenia hoaxov.

Odzneli 3 hlavné príčiny:

  1. Tí šíritelia svojim bludom aj reálne veria
  2. Oni tomu neveria, ale nechajú sa kúpiť na šírenie vyslovených klamstiev
  3. Využívajú situáciu okolo pandémie na politický boj

Mladá a krásna moderátorka sa síce snažila celú diskusiu odľahčiť a priblížiť aj bežnému divákovi, no v tejto ťaživej téme moc priestoru nemala.

Nazývala Pandémiu hoaxov akousi Bibliou, ktorú by mali mať ľudia v každej domácnosti, aby sa dokázali orientovať.

V sieti lží a poloprávd sa naozaj mnohí strácame.

Mesežnikov tvrdí, že sme krajina s najmenšou mierou dôvery, či už v politiku, alebo aj sami medzi sebou.

Informačný analytik čelí na internete nebezpečnému vyhrážaniu. Uznáva toxicitu sociálnych sietí a nabáda nás byť viacej off-line, čítať knihy, či tráviť čas so svojimi blížnymi.

Mimochodom o toxicite sociálnych sietí sa zmieňujem v poslednej dobe aj ja, občas je skutočne len požieračom času aj energie. A tie zabité hodiny nám nikto už do života späť neprinavráti.

Krstný otec knihy doktor Peter Sabaka však priznal, že online priestor z času na čas predsa len používa. Aby aspoň preriedil ten prúd klamlivých tvrdení, ktorými je náš online priestor presýtený.

A skutočne, všetkých tých negativistických rečí, ako že vakcína je smrť, do vakcíny dávajú bunky nenarodených detí, či ako všetkých vaxerov platí Šoroš, je plný internet.

A veľkým paradoxom našej doby je, že i keď pomaly každá jedna obchodná sieť má svoje marketingové oddelenie a vyslovenie aj hovorcu, tak na boj proti pandémii nemáme jednotného hovorcu.

-Robia to dobrovoľníci vo voľnom čase. – zaznelo ťažko pochopiteľné konštatovanie.- Tým dobrovoľníkom mysleli samozrejme aj doktora Sabaku.

Samotný akt krstu.

Po diskusii pristúpili k samotnému aktu krstu. Doktor Sabaka pokrstil knižku symbolicky vakcínou.

Na záver nasledovali už len dobré priania pre knižku, čitateľov, aj celú našu spoločnosť.

Fotografie: autorka

 

Narcizmus pod lupou

06.06.2024

Tiež ste si to všimli, že Narcizmus je stále väčší problém? Natrafila som už aj na hejterov, čo mi nadávali do „narcistických psychopatov“ a keď som čítala psychologický posudok o jednom mojom priateľovi na fb, ktorého som na súdnom pojednávaní, kde vystupoval v pozícii obvinenného, videla aj osobne, tak mal určenú narcistickú poruchu osobnosti. Hľadala [...]

Posledný úspešný atentát na priemiéra v Európe

18.05.2024

Píše sa rok 2024 a Juraj Cintula spáchal „najprimitívnješiu formu útoku“, akú len mohol. Jeho terč prežil, on sám bol po pár sekundách spacifikovaný a živý sa už spoza mreží ani nedostane. Stig Engström v roku 1986 išiel na to oveľa sofistikovanejšie. S vedomím udalostí uplynulých dní sa nám aj atentát na bývalého švédskeho premiéra Olofa Palmeho [...]

Pokus o vraždu ústavného činiteľa

16.05.2024

Atentát v Handlovej na Róberta Fica nikto z nás nečakal. #Fico #Cintula #Handlová Stredu 15.5.2024 si zapamätáme z dôvodu atentátu v Handlovej. Dopustil sa ho slovenský básnik a spisovateľ z Levíc Juraj Cintula voči nášmu aktuálnemu premiérovi Róbertovi Ficovi. Cintula mal zbraň v legálnej držbe. Držanie zbrane je podmienené aj psychologickým vyšetrením, ale vydáva sa [...]

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.