Založ si blog

Máme si z čoho voliť?

Sledujem volebné prieskumy aj všetky tie škandály, aké naši politici produkujú. A je ešte vlastne z čoho voliť?

Ako rodinka sme s rozhodli, že ideme do toho. A aj keď nebudeme v čase volieb na svojich trvalých adresách, tak to proste dáme.

Voličské preukazy vám zasielajú na písomnú žiadosť obratom, takže ak nemáte, ešte stále by ste to mohli stihnúť vybaviť.

My sme si tie svoje vybavili v dostatočnom predstihu.

Ťažšie je už to samotné rozhodovanie, že koho teda voliť.

Dcéru najviac zaujala Matovičom sľubovaná päťstovka – do vrecka aj do garáže. Reálne to síce vyzerá nereálne a žiaden z koaličných partnerov by takéto mrhanie peniazmi neodsúhlasil, no z druhej strany, koho by takýto dar spadnutý z neba nepotešil?

Vyzerá krásne a titulka Hybaj voliť nikoho neuráža.

Horšie je, že Oľano neostalo len pri takýchto malých milých autíčkach a ani nekonfliktnosť im nič nehovorí.

Matovič proste spanikáril, čísla na hranici zvoliteľnosti sú predsa len veľké riziko. Tak musel presedlať na silové auto preplnené ampliónmi, z ktorého môže hulákať po všetkých sídliskách.

A aby začal vo veľkom štýle, tak svoj prvý veľký cirkus odpálil priamo na tlačovke Smeru.

Sa skúste kus do toho vžiť. Preferencie Smeru stúpajú, Oľano klesá. Matovič tak dlho „bojoval proti mafii“, až ju totálne posilnil.

A teraz si Smeráci zavolajú všetky médiá, nájdu si tému, vyhotovia veľký transparent, nahodia najnovšie obleky a najvľúdnejšie tváre.

A zrazu príde raptor a hulákajúcim Matovičom, že MAFIA, VRAHOVIA, MAFIA, VRAHOVIA!!!!

A čaká, že Smeráci poslušne odkráčajú domov a celé tv noviny budú plné jeho hulákajúcich rečí a jeho mega nápisu o mafii?

Mal 3 a pol roka, aby „porazil mafiu“. A čo vykonal? Fico je na slobode, Kaliňák na slobode. Za tie roky na nich nič nenašli a nič im nedokázali.

Ja vnímam Mafiu ako Černák, Piťovci, Sýkorky. Tam ozaj boli vraždy, krádeže, podvody, strieľalo sa na ulici. Ale tuto?

A obviňovať ich z vraždy Jána a Martiny?

Ako strelca už odsúdili Marčeka a ako objednávateľku Zsuzsovú.

Ale Matovič sa nás tu snaží presvedčiť, že strieľal Kaliňák a objednával Fico. Tak teda, nech sa páči, nech beží do Pezinka a nech tam kričí, že súdia nevinných. A Marček žiadnu vraždu nevykonal rovnako ako ani Zsuzsová si nič neobjednala.

Prosto fraška a absurdné vyjadrenia.

A že tú Martininu mamu dotiahol aj pred kamery, aby podporila jeho kampaň, to je už vrchol a šok.

To by sme rovnako mohli obviňovať Matoviča, že zabil dvoch mladíkov na Zámockej. Veď nemá rád gayov a Krajčík bol len figúrka. Tak teraz bežme a kričme to z plných pľúc najbližších 30 rokov!

Načo sú nám dôkazy a exaktné fakty, keď stačí kričať a hulákať.

Proste úpadok, bieda, fraška, šaškáreň.

Matovič kopne Kalikňáka do hrude a ešte je na to aj hrdý.

Príde provokovať a tvrdí, že nečakal, že sa do neho pustia.

A toto nie je jediný incident. Ďalší kandidát z Oľano Holkovič sa pýši titulom majstra v kickboxe a neštíti sa dávať päsťovky občanovi v Petržalke.

Zase tam prišli hulákať megafónmi.

Vraj ho ten chlap 4 razy opľul a on poslanec ho začal mlátiť ako žito.

Tie pľuvance na kamere nevidno. tak teda opľul, či neopľul? Alebo len prskal, lebo mal ústa plné slín?

V každom prípade, ak by bol akýkoľvek politik populárny a navštevoval kultivovane svojich voličov, tak ho tí ľudia nebudú opľúvať, ani obhadzovať vajcami, ako si dovolili obhadzovať Joža Pročka v Lučenci.

Pravdou je, že celé toto volebné obdobie som si nijako nevšimla, že by Pročko v tom parlamente bol a niečo pre tých ľudí robil.

Jediná fotka, na ktorej som ho postrehla a ku ktorej sa médiám aj vyjadril, bola tá spoločná s Dědečkom, s tým obvineným a odsúdeným, čo zabil 5 ľudí na zastávke Zochova.

Takže suma sumárum, nemáme koho voliť. Prieskumy ukazujú, že do parlamentu sa má dostať cca 7 strán a aj väčšina mediálnej pozornosti sa venuje týmto „siedmym statočným“.

Mňa srdce ťahá k tomu ôsmemu, čo má zatiaľ len 3,5 percenta a teda čakám na zázrak. A hlavne na tie cirkusy, akých sa ešte len  dožijeme po vyhlásení volebných výsledkov.

Nejako takto slušne, nekonfliktne by sa mali o naše hlasy uchádzať. Nie hulákaním, kopancami a päsťami.

Foto: autorka

 

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Prečo musela Johanka zomrieť?

02.04.2024

Rtvs prekvapil. Namiesto nejakého veľkofilmu s Ježišom vsadil na Veľkú noc na kultový príbeh v podaní Luca Bessona. A ja si hovorím, čo má spoločné ukrižovanie Krista s upálením Johanky z Arcu? [...]

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.