Založ si blog

Len ďalšia stratená žena: Prípad Laci Petersonovej.

Priznám sa, tentokrát sme ohrdli Ivetou. Azda práve pre tie nekonečné reklamy, ako Iveta je to, o čom rozpráva celé Slovensko. No nemuselo by. 

Mne už aj v prvej sérii vadilo, že ten ich takzvaný humor som viacej vnímala, ako posmech-výsmech a proste ma to nebavilo, nerozosmialo.

A teraz, ako Mauréry začala točiť posteľové scény a pľuvať cez stôl? No normálne ma prešla chuť, mám pocit, že sa len zhovaďuje. A že títo filmári zhovadia akurát všetko, čo sa im dostane do hľadáčika.

Takže videli sme prvý diel druhej série a ďakujeme pekne:)

Práve v tom čase na Doma dávali skutočný krimi príbeh: Dokonalý manžel

: Skutočný príbeh Laci Petersonovej

Ťažko čokoľvek napísať bez spoilerovania.

Všetci hľadajú mladú a krásnu ženu.

Všetci veria, že ich manželstvo bolo dokonalé.

A oni dvaja boli ozaj ako stelesnením Amerického sna. Obaja vysokoškolsky vzdelaní, skvelá práca, luxusný dom. Pes na dvore a dieťa na ceste.

Všetci veria, že Laci sa len niekam stratila. Možno zamdlela niekde v parku. Celá komunita pátra ako jeden človek.

A ja obdivujem tých statočných detektívov, čo sa museli brodiť celou touto zaslepenou komunitou. A museli si poradiť nie iba s arogantným pánom manželom, ale aj s jeho hysterickou svokrou a zdrveným svokrom a tisíckami náhodných svedkov, čo niečo videli aj nevideli. A ich svedectvá sa vzájomne vylučujú.

Akosi mi chýbalo to širšie rozuzlenie. 

Také to priznanie a vysvetlenie. Že prečo a ako? A čo teda viedlo k tomu ohavnému činu?

Musela som pátrať aj mimo toho filmu, aby som našla aspoň aké také vysvetlenie. Teda ak máte radi True Crime, tak najprv si pozrite film a až potom to Americké Wiki, kde sa dozviete aj niečo o prípadných motívoch.

https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Laci_Peterson

Nakoniec to celé opadne ako Potemkinova dedina. Celá tú kulisa o dokonalom manželstve sa nám rozpadá pred očami.

Možno sme žili v ilúzii, že ten chlapík v krásnom dome s tehotnou manželkou bol dokonale šťastný. A on nebol.

A jeho kvárili finančné problémy. A namiesto veľryby, s ktorou už v poslednom mesiaci tehotenstva spolu zrejme nespávali, chcel mať po boku štíhlu a vášnivú milenku.

A stačilo zhrabnúť len vysokú poistkou,….

Teda úžasný príbeh o tom, ako ľahké je nás všetkých oblbnúť.

Aké ľahké je nám vytrieť zrak zdanlivo rozprávkovým príbehom, aj keď skutočnosť býva väčšinou menej krásna a menej romantická.

Avšak malá iskierka nádeje. Celé to teátro s hotelom plným telefónov a ľudí na dráte, na čo to vlastne bolo dobré?

Celoštátna medializácia pomáhala, strhnúť tú masku zdanlivej dokonalosti. Nájsť milenku, ktorá by bez tej telky ani netušila, že zlatúšik, čo jej visí na dráte, práve o desiatky míľ inde hrá v rovnakom čase úplne inú životnú úlohu.

Via Italiana, alebo ako sme brázdili sever Talianska.

24.07.2024

Prejsť Alpy a okúpať sa v Jadranskom mori? Množstvo našich politikov sa vám v týchto dňoch prihovára práve z Talinaska. Je tam síce teplo, ale vlastne všade je klíma, ceny sú dostupné a cesty široké. Venezia – Verona – Milano – Caorle Väčšina bežnej spoločnosti si predplatí akýsi pobyt a potom sa celý týždeň opaľuje a povaľuje na nejakej pláži. [...]

Vraždy Alcàsser od Netflixu a ne/zodpovednosť médií

11.07.2024

Mám viacej voľného času a menej chuti na akékoľvek interakcie cez sociálne siete. A tak sledujem jeden televízny seriál za druhým. Akoby som niečo neustále hľadala, možno akési skryté motivátory a elementárne vysvetlenia. A o všetkých sa ani nedá písať blog, ani by to nemalo zmysel. Päťdielny seriál The Alcàsser Murders vyšiel v júni 2019. Škoda, že ho [...]

Hip Hop Žije a na drogy sa umiera

04.07.2024

Nechápem a nepochopím to selektívne vnímanie reality naše novinárskej obce. O Pohode napíšu aj kto s kým sa vyspal a budú o tom dávať storky po celé týždne, o ostatných hudobných festivaloch je im zaťažko sa aj slovíčkom zmieniť. Proste sa tvária, akoby nejesvovali. A rovnako je to aj s obeťami. O tých siedmych obetiach tragédie zrážky vlaku s dedinským autobusom sa [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.