Založ si blog

Pokus o vraždu ústavného činiteľa

Atentát v Handlovej na Róberta Fica nikto z nás nečakal.

#Fico #Cintula #Handlová

Stredu 15.5.2024 si zapamätáme z dôvodu atentátu v Handlovej. Dopustil sa ho slovenský básnik a spisovateľ z Levíc Juraj Cintula voči nášmu aktuálnemu premiérovi Róbertovi Ficovi.

Cintula mal zbraň v legálnej držbe.

Držanie zbrane je podmienené aj psychologickým vyšetrením, ale vydáva sa povolenie na 10 rokov, čo je dosť dlhá doba, aby sa aj zdanlivo neškodná osoba dokázala zradikalizovať.

Cintula písal básne aj prózu. Vyšlo mu viacero kníh, aktuálne sú však vypredané

Čítala som od neho zo dve básne, jednu už facebook jednoducho zmazal.

Zmazalo sa tiež jeho video z youtube.

Celkom ma mrzí táto radikálna cenzúra. Hlavneže ju vykonávajú chatbooty z nejakej cudziny. Idú si po kľúčových slovách, mňa už fb dvakrát zablokoval za údajné „podnecovanie k nenávisti“.

Hlavneže všetko to honenie si ega, všetky tie nadávky a nechutnosti chatboot jednoducho nedokáže vyhodnotiť a tak sa voľne šíria ako mor.

Na druhej strane tento blog mi znemožňuje zdieľať akýkoľvek vizuálny materiál, ktorý nie je vyslovene môj a tak vám sem neviem dať ani screenshoty, aké ešte ostali.

Z jednej strany máme plnú hubu slobody a demokracie a z druhej je tu dennodenná cenzúra, akoby nad vami ustavične stáli a strážili každé vaše slovo.

Cintulovi hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie za pokus o úkladnú vraždu ústavného činiteľa.

Róbert Fico leží na Áre v stabilizovanom stave po päťhodinovej operácii.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Ja som opakovane blokovaná, v úplne inej veci sa na mňa vedie stíhanie pre prečin ohovárania a civilný spor o ochranu osobnosti.

Lebo písanie a zdieľanie zjavne podaktorí vnímajú ako trestný čin a našla sa osoba, ktorá poľuje na moju slobodu aj majetok.

Zároveň ma prekvapilo aj vyjadrenie OR PZ. Vraj v mojom procesnom postavení nemám právo na informácie.

Čítala som zákony, čo som našla a ozaj. Ak vás z hocičoho obvinia, máte jediné právo čakať a volať si obhajcu. Maximálne ešte predkladanie dôkazov a volanie svedkov, ak teda dôjde k súdnemu procesu.

Osobne mám pocit akejsi nečinnosti. Že teda ozaj ak vyslovene na vás nič vážne nemajú, tak si ten spis posúvajú celé mesiace po pracovnom stole a nijaké termíny ich k ničomu netlačia.

Proste len čakajte, že sa to všetko nejako Samo, niekedy v nedohľadnej budúcnosti s božou pomocou vyrieši.

A medzitým vám zo 5x zmažú príspevky a zo 12x si vás kade tade zablokujú.

Lebo Slovensko.

Ergo skráťme to: -Teší ma, že Fico prežil. – Som zhrozená, že to spravil básnik a spisovateľ. (Jeden z tých mnohých, ktorých denne vídam a čítam.) – A som sklamaná, že je to u nás všetko až takto v keli. Že zla je viac ako dobra. Že na 12 zlých správ príde len jediná dobrá. Proste je tu hrozný nepomer, šialená cenzúra, nesloboda, nerozvoj. A potom sa nám intelektuáli idú zblázniť a chopia sa zbrane.

Všetko zle. Mali by sa všetci upokojiť. Iste aj ja. S tými obvinenia, blokmi, banmi —-vlastne život od nás žiada strašne veľa psychickej odolnosti a síl. Ale nemali by sme sa vzdávať.

 

Narcizmus pod lupou

06.06.2024

Tiež ste si to všimli, že Narcizmus je stále väčší problém? Natrafila som už aj na hejterov, čo mi nadávali do „narcistických psychopatov“ a keď som čítala psychologický posudok o jednom mojom priateľovi na fb, ktorého som na súdnom pojednávaní, kde vystupoval v pozícii obvinenného, videla aj osobne, tak mal určenú narcistickú poruchu osobnosti. Hľadala [...]

Posledný úspešný atentát na priemiéra v Európe

18.05.2024

Píše sa rok 2024 a Juraj Cintula spáchal „najprimitívnješiu formu útoku“, akú len mohol. Jeho terč prežil, on sám bol po pár sekundách spacifikovaný a živý sa už spoza mreží ani nedostane. Stig Engström v roku 1986 išiel na to oveľa sofistikovanejšie. S vedomím udalostí uplynulých dní sa nám aj atentát na bývalého švédskeho premiéra Olofa Palmeho [...]

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".