Založ si blog

Kde to žijeme, keď nemáme žiadnu verejnú bezpečnosť?

V živote niet spravodlivosti. Všetci sa niekam narodíme, ale do rôznych lokalít, pomerov. Jedni do chudoby, druhí do biedy. To si človek nevyberie. Vyberáme si však cestu, po akej kráčame ďalej a akou pôjdu aj naše deti.

Juh stredného Slovenska bol svojho času prosperujúcou oblasťou zameranou na poľnohospodárstvo a potravinársku výrobu. Mali sme pivovar Gemer, konzerváreň, bola práca, domy, životy. Po prevrate sa väčšina prevádzok pozatvárala, aj družstvá sa niektoré zavreli. Inde prácu nahradili stroje, kombajny. Nezamestnanosť v reále po dedinách je okolo 80-90 percent. V obci so 650 obyvateľmi je 150 ľudí na aktivačných prácach. Z toho cca 20 aj reálne čo-to spraví, zo pár desiatok sa sem-tam promenáduje s metlou, zvyšok je kamsi zašitý. Pije sa, húli, droga chudobných Herba stojí 5€/dávka. A mnohí si tých 5€ vyhrabú hoc aj spod zeme, len aby na tú dennú dávku mali.

Pár dealerov sa pozatváralo, no nahradili ich ďalší. Herba sa dováža z Maďarska, teda zatváranie hraníc je veľkým pozitívom v tejto veci. No sú aj informácie o možnej výrobe tejto syntetickej drogy aj priamo u nás.

A drogová kriminalita naberá na obrátkach. Bez možnosti zamestnať sa, v dedine odrezanej od všetkého, je človek nútený cestovať za prácou, štúdiom. Čo samozrejme využívajú tieto kriminálne živly.

Keď sa k vám vlámu raz, ešte to rozdýchate. No ak sa to opakuje aj druhý, tretí, štvrtý, piaty krát, tomu sa už hovorí šialenstvo v priamom prenose. Ak vám degeší so sekáčikom a sekerou mlátia jedny dvere za druhými a susedia akosi záhadne nič nepočujú….a na kamerových záznamoch obce sa, čuduj sa svete, nič nevidí a nenájde,….a degeši si balia veci ako v supermarkete, aby sa do domu vracali z noci na noc, tu už zastáva rozum stáť.

Takto vyzerajú dvere do detskej izby mojej dcéry:

Sekáčik na mäso si kreatívne ukradli z kuchyne.

V takto zdevastovanej izbe má 17- ročné dievča už aj strach zaspať. Bola nútená si objednať dodávku a všetky cenné veci poodnášať na bezpečnejšie miesto.

Po repráky a zvyšok sa už budú vracať zbytočne. Možno sa však ešte vrátia vytŕhať parkety….

Z niekdajšieho domova je supermarket kriminálnych živlov. Mladá študentka zažila v dedinke na juhu Slovenska šoky, na aké po zvyšok života nezabudne.

Ja už svoje veci oželiem. No ak by ste mali kúsok citu a boli ochotní finančne pomôcť mladej Alexandre, aby si mohla kúpiť aspoň niečo z toho, čo v tej detskej izbe voľakedy mala, boli by sme skutočne vďační.

Pre dobrovoľné, hoci aj symbolické finančné príspevky je tu číslo účtu: SK10 0900 0000 0051 5582 6176

MIKI poľudšťuje gangstra

26.08.2024

Do kín sa dostal najnovší film Milana Ondríka pod názvom Miki. Autori už avizujú pokračovanie pod názvom Černák. Tematika je teda jasná: Mikuláš Černák a divoké deväťdesiate roky. Už som vám spomínala, že filmu predchádzala kniha. Mikuláš Černák: Prečo som prelomil mlčanie? Prekvapuje ma mnoho vecí. Jednak, že s Černákom na tvorbe knihy spolupracovala jedna z [...]

Za peniaze všetko?

19.08.2024

Iste poznáte tie otrepané klišé, že „štestí si nekoupíš“ a že tie najvzácnejšie veci sú zadarmo. Pritom veľmi dobre viete, že bez peňazí si ani neškrtnete. Chcem si večer ľahnúť do ustlanej postele? Tak platím. Chcem si dať teplý obed? Platím. Ak si len pustím z kohútika pohár pitnej vody, už aj vtedy platím vodné a stočné. Ostatné ani nehovoriac. [...]

Via Italiana, alebo ako sme brázdili sever Talianska.

24.07.2024

Prejsť Alpy a okúpať sa v Jadranskom mori? Množstvo našich politikov sa vám v týchto dňoch prihovára práve z Talinaska. Je tam síce teplo, ale vlastne všade je klíma, ceny sú dostupné a cesty široké. Venezia – Verona – Milano – Caorle Väčšina bežnej spoločnosti si predplatí akýsi pobyt a potom sa celý týždeň opaľuje a povaľuje na nejakej pláži. [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.