Založ si blog

Máte voľné štvrtkové popoludnie?

Ak žijete v Bratislave, či jeho blízkom okolí a máte radi literatúru, tak tento štvrtok sa uskutoční krst dvoch kníh jedného vydavateľstva.

 

Pre Stanislava Hábera som písala recenziu jeho básnickej zbierky Stále bežím domov, ktorá vyšla v Literárnom týždenníku.

Tentoraz prichádza s knižkou Príbehy nielen z inej hviezdy. Krst sa uskutoční 20.5. o 18:00 v Hudobnom salóne Zichyho paláca, Ventúrska 9, Bratislava. Nádherné priestory sa nachádzajú priamo v Starom meste a ak by som nebola natoľko zaneprázdnená, rada by som túto udalosť navštívila tiež.

Vianočné stretnutie v Zichyho paláci.

Vlada Javorského možno mnohí poznáte skrz jeho kreslené vtipy, ktoré vychádzajú aj v novinách. Vlado však holduje aj literatúre a vďaka finančnej podpore Fondu na podporu umenia prináša na knižný trh román Noah. Krst knihy sa uskutoční v rovnakých priestoroch, len s časovým predstihom. Teda ak do Zichyho paláca zavítate o 17:00, máte možnosť zažiť oba krsty kníh a spoločnosť oboch autorov.

Na snímke zľava Zuzka Kuglerová zástupkyňa vydavateľstva, Radka Hubeková nádejná poetka a Ondrej Kalamár aforista a komentátor.

Pánom gratulujem a dúfam, že čitatelia využijú zmiernenie protipandemických opatrení, aby sa zúčastnili podujatia, aké sme si museli už hodnú chvíľu odopierať.

V hudobnom salóne si zahralo aj duo Traky.

Fotografie: autorka.

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, Putin, summit G20, Moskva

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 11:32

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

fico, kaliňák

Fico a Kaliňák na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavujú alternatívu ruského plynu, aj biznis so zbraňami

07.05.2024 10:25

Aktualizujeme Hlavným dôvodom premiérovej prvej zahraničnej návštevy mimo Európy má byť plyn. Druhým obchodné príležitosti, ktoré autokratický režim prináša.