Založ si blog

Zlaté ráno Petry Vlhovej

Podaktorí fanúšikovia aj športoví komentátori si privstali naozaj zavčasu, aby mohli naživo sledovať a tešiť sa zo spanilej jazdy Petry Vlhovej na Olympijských hrách v Pekingu.

Avšak ani my ostatní sme neboli ukrátení o tento euforický zážitok. Športový kanál vysielal reprízy pretekov slalomu žien prakticky po celý včerajší deň.

Bola v tom dráma, vytrvalosť aj starostlivo zvolený tím.

Po prvom kole bola Petra ešte len na ôsmom mieste. Vadil jej technický sneh a aj súperky boli silné.

Avšak trať druhého kola pripravoval Petrin tréner, expert Mauro Pini. A tá trať musela byť naozaj dobre premyslená, dovolila našej favoritke naplno zažiariť.

Po jej brilantnej jazde však ešte nasledovali chvíle čakania a sledovania.

Niektoré jej súperky druhé kolo ani nezvládli do konca, iné postupom času akoby spomaľovali a strácali náskok.

Teda napätie ostávalo do poslednej chvíle a tie najlepšie skončili za Petrou len so stratou pár stotín sekundy.

-To zlato je pre celé Slovensko! – odkazuje nám šťastná lyžiarka.

A nám neustáva iné, než jej blahoželať a vyjadriť svoj obdiv k jej dlhej a náročnej ceste.

Malé deti vraj už teraz chcú byť nové Petry a Petrovia Vlhovia.

Takéto úspechy a pozitívne emócie sme už naozaj potrebovali.

V časoch Covid šialenstva, kde pandémia aj politika rozdeľujú spoločnosť a ľudia pomaly strácali aj chuť zapnúť si televízne noviny.

Je krásne, ak nás aspoň niektoré momenty sú schopné zjednotiť a nadchnúť.

Komentátorka nám síce triezvo pripomína, že chleba za to lacnejší nebude a aj Petrin otec okrajovo pripomína, že podmienky na šport na Slovensku nie sú ani zďaleka ideálne.

Petra Vlhová bola našou veľkou a jedinou favoritkou, čo na ňu samozrejme kládlo enormný tlak.

Avšak ako som už v minulom blogu písala, občas je dobré všetky trápenia a strasti presunúť niekam na vedľajšiu koľaj a dokázať si proste užiť. Aj pravú a nefalšovanú radosť.

Úspechy Petry Vlhovej majú potenciál motivovať každého z nás. Ukazujú, že aj človek z našich končín sa dokáže športu venovať na vrcholovej úrovni a dokáže zabojovať aj o tie najvyššie priečky.

Jej príbeh nás učí, ako má rodina držať pokope a podporovať svojho člena a tiež aké dôležité je učiť sa od tých najlepších a vystavať si kol seba ten najlepší tím, aký sme vôbec schopní si získať.

Po získaní krištáľového glóbusu Petra spísala aj svoju biografiu. Na pultoch kníhkupectiev sa teší mimoriadnej obľube. A azda tiež veľa našepká, ako žiť pre svoje sny a ako sa popasovať so všetkými prekážkami.

Možno o nej vyjdú aj ďalšie knihy a v spotoch televíznych reklám ju ešte celkom isto na hodne dlhú dobu uvidíme.

Krásne bolo sledovať, ako si lyžiarky vzájomne gratulovali a objímali sa. Žiadna hokejová agresia, či nevraživosť. Len lyže, ktoré nechali ísť a zaslúžená výhra tej najlepšej  🙂

https://www.najlacnejsie-knihy.sk/kniha/petra-moja-cesta-k-velkemu-globusu_37281992.html?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping%20feed&utm_content=free%20google%20shopping%20clicks&gclid=Cj0KCQiAjJOQBhCkARIsAEKMtO1zmrWVrhUF5gAaWFLHC_Grarzqgw8e8dxNu7LBgBMUovn0soh9TiwaApb_EALw_wcB

 

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície „kto sa nám postaví, pôjde dole“

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.