Založ si blog

Pestovanie konope a útoky žraloka

Posledný blog o hádke mal extrémnu čítanosť. Na pomery môjho blogu. Aj keď je to smutné, že ľudí najviac berú konflikty a hádky. Ako žraloky, čo zacítia krv a vrhnú sa aj z kilometra.

 

No aj tak som vám vďačná, že ste,…a zrejme ste schopní viacerí tu čítať aj s porozumením. Čo je obrovský bonus oproti čitateľom bulváru, čo si len prečítajú názov a po pozretí troch fotiek už aj chrlia svoje ničím nepodložené a nerozumné žvásty.

No ale aj tak je krásne robiť v spravodajstve. Správy poukazujú na momenty, aké by sa bez spravodajstva možno premlčali a niektoré nie práve najľudovejšie médiá dokážu poskytnúť aj plno špecifických informácií.

Tak som akosi do zorného poľa dostala žraloky mako a pestovanie marihuany.

A malú zmienku o filme Pláž, kde je to vraj tiež.

Nenútim vás pozerať staré filmy, kedy ešte Leonardo Di Caprio bol mláďa a možno ste ho už veľmi dávno aj videli.

No ale je to tam. Nádherná pláž, raj na zemi, plantáž plná marihuany a krásny žralok, ktorý zomrie ako neviniatko.

No story nie je presladené. Skôr sa utopíme v krvi. Žralok vytrháva mäso z ľudských tiel a „pokojamilovní plantážnici“ sú ochotní  pre svoje čarovné rastlinky aj vraždiť.

Film ponúka mnoho motívov,  námetov na premýšľanie. 

O idylickej komunite, ktorá pripomína sektu, kde je navonok všetko krásne, no v mene tej krásy dokážu podupať po vlastných ľuďoch.

(Cristo tam umiera za hriechy sekty. Zo zlatého Lea je vrah…)

O začlenení do komunity aj o potrebe separácie.

O tom, aké fajn je na nič nemyslieť a ako sa dokážeš trápiť, ak ti zrazu veci začnú dávať zmysel a zapadajú do seba ako kocky skladačky.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Robila som rozhovor s občianskym aktivistom, čo je za legalizáciu marihuany a aktívne bojuje proti drakonickému trestu, aký dostal Josef Šipoš na okresnom súde v Trnave.

Aj doteraz som poznala ľudí, pre ktorých legalizácia marihuany je ich nosnou témou, až životnou filozofiou.

No možno nie všetci.

A možno mi médium umožní ten rozhovor zverejniť.

Aby ľudia nečítali len mainstreamový brak. Ale občas aj niečo na zamyslenie. A nie. Ja nie som za legalizáciu marihuany. Dopadlo by to rovnako zúfalo, ako legálny alkohol, či legálne cigarety.

No základom komunikácie by malo byť, že sa ľudia ešte dokážu rozprávať. A nielen tí s rovnakým transparentom v ruke a s rovnakou vlajkou na chrbte.

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, Putin, summit G20, Moskva

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 11:32

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

fico, kaliňák

Fico a Kaliňák na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavujú alternatívu ruského plynu, aj biznis so zbraňami

07.05.2024 10:25

Aktualizujeme Hlavným dôvodom premiérovej prvej zahraničnej návštevy mimo Európy má byť plyn. Druhým obchodné príležitosti, ktoré autokratický režim prináša.