Založ si blog

Čo vlastne chcú tí demonštranti a aké ponúkajú riešenia?

Mnohí nechápu, alebo ani nechcú chápať, o čom tie domonštrácie vlastne sú.

Čo všetkých tých rozhnevaných ľudí núti chodiť na námestia a stráviť tam pomaly celé leto. Tvrdia, že Covid je vo všetkých krajinách, opatrenia sú vo všetkých krajinách, takže proti čomu vlastne tí ľudia protestujú? Proti smrti????

Antivax a Prešovská aktivistka

Odpor proti takzvanému „očkovaciemu teroru“ mobilizuje masy ľudí. Na Slovensku o slobode voľby vlastne ani nie sú dialógy. U nás proste človek musí, je denne nútený prispôsobovať sa hekticky sa meniacim vládnym opatreniam.

A že pápeža môžu zazrieť jedine zaočkovaní, je krásnym dôkazom toho enormného nátlaku, aký je na rádového občana vyvíjaný.

Tu o žiadnej slobode voľby niet reči. Občania sú denne nútení trpieť a dodržiavať opatrenia, s ktorými bytostne nesúhlasia.

Podaktorí protestujúci rodičia sa boja, že ich deti nebudú púšťané do škôl, prípadne že budú aj proti vôli rodičov, povinne zaočkovaní.

Z toho potom vychádzajú bojové heslá ako

-Očkovanie je smrť!

-Naše deti si nedáme!

-Zastavme očkovací teror- a podobne.

Okrem štandardných opozičných strán ako Kotleba, či Smer, sa zviditeľňujú tiež odídenci Kotlebu s novou stranou Republika (Uhrík, Mazurek), či populárny odídenec zo Smeru Peter Pellegrini so stranou Hlas. Na stredajšom proteste sa tiež zúčastnil ďalší politický subjekt, strana Domov.

Načo je nám natoľko rozštiepená opozícia a načo sú nám tri námestia, namiesto jediného preplneného?

No jedinou odpoveďou je štiepenie.

Každý sám za seba chce byť tým novodobým messiášom, ktorý nás vyrve z tohto politického marazmu.

Lebo aj keď je v každej krajine Covid, tak málokde majú takú nestabilnú a nedôveryhodnú vládu.

Prešovská aktivistka, ako aj Kotlebovci presadzujú cestu blokovania ciest.

Na jednej strane áno, blokujú sa spoje, ľudia nemôžu slobodne, každých pár minút križovať centrom a majú určité obchádzky.

No na druhej strane, je evidentné, že tu žiaden dialóg nefunguje.

Slušní a pokojamilovní ľudia môžu celé leto prestáť na námestí a po ich názoroch ani pes neštekne. Médiá buď všetko odignurujú, alebo odbijú všetky protesty pár banálnymi frázami.

Samotní Kotlebovci, aj organizátori protestov, aj mnohí účinkujúci pripomínajú neslobodu slova.

Ono vyrečni sa ty pred parlamentom, pred úradom vlády, či aj pred prezidentským palácom. Tvoje reči okrem zúčastnených sotva dakto začuje. Mainstreamové zapredané médiá sledujú len vládne záujmy.

Predstavitelia odlišných názorov ku žiadnym diskusiám prizývaní nie sú.

Ľudia napríklad mne osobne vyčítajú, že som už párkrát vystúpila v Slobodnom vysielači. Jednoznačne toto médium spájajú s Kotlebovcami a najnovšie aj s jeho odídencami.

Avšak, ak sa reálne pozrieme na veci, ak by som nerozprávala aspoň v Slobodnom vysielači, tak nedostanem slovo Nikde! Môžem sa so všetkými svojimi názormi Slobodne a demokraticky nechať pochovať!

Česť výnimke tomuto blogu!(kým mi ho nezakážu)

Btw. Na fb mi už chodia komentáre typu: vám ešte nezakázali sociálne médiá?

Trumpovi už aj tú formu slobody prejavu zakázali. A ten počin zrejme mnohých nevyvádza z úžasu.

Teda suma sumárum, zúfalé a nekonečné protesty sú, zdá sa, jedinou šancou, ako vyjadriť odlišný, Non Grata názor a blokácia jedinou výraznou zbraňou, akú títo zúfalí ľudia vo svojich rukách vlastne majú.

Korzo z rušnej križovatky…..

Obyčajní poškodení ľudia

Na Námestí slobody v Bratislave prišli a slobodne vystúpili obyčajní poškodení ľudia.

Vystúpila babička, ktorej vnúča odobrali v ultraliberálnom Nórsku. Pani sa o pomoc obracala na bývalého prezidenta Kisku, aj na súčasnú Čaputovú. Pomoci sa jej od našich prezidentov údajne nedostalo. A už chápe, že pre našu vládnu garnitúru sú dôležitejšie Nórske fondy, než deti slovenských občanov.

Najemotívnejšie vystúpenie mal pandémiou poškodený podnikateľ Sárközi. Tento podnikateľ v gastro priemysle odignoroval vládne nariadenia a mal otvorené aj počas pandémie. Ako sám vyhlásil „nie na potkana“ ale na priamo.

Teraz ho vláčia po súdoch a na námestí sa vyjadril, že „radšej si volím hrdinskú smrť, ako potupný život v porobe“.

Sledovať tieto zničené životy je skutočne dojímavé. (Ale mainstream pomaly poprie aj to, že takíto nešťastní ľudia žijú medzi nami.)

Na Námestie slobody prišli ľudia všetkých vekových kategórií.

Matovič a jeho Stalinovské metódy

Pamätáte, ako nám Matovič s Remišovou sľubovali očistu?

A výsledok? Policajní prezidenti si na Slovensku už len podávajú kľučky.

Ten aktuálny odchádza, lebo sa pričinil o nezatknutie dvoch ľudí z trojice, ktorú sa snažila zatknúť vyšetrovateľka Diana Santusová.

Do väzenia pozatvárali plno ľudí len vďaka podozreniam a výpovediam kajúcnikov.

Samotná Santusová hovorí o znemožňovaní práce jej vyšetrovacieho tímu a o preceňovaní inštitútu kajúcnika. Fico hovorí o účelovom zatýkaní a dokonca aj Boris Kollár pohrozil odchodom z vládnej koalície, ak sa v tomto bezpráví bude pokračovať.

Teda Matovičova „očista“ až podozrivo pripomína Stalinovské čistky. Oponentov, či nepohodlných ľudí sa dá v dnešnej dobe veľmi ľahko zbaviť vykonštrovanými obvineniami.

Pokojamilovný protest masy nespokojných občanov.

 

Čaputovej pozérstvo

 

Krásne reči o údajnom dialógu, kvetnaté opisy slobody a demokracie sa stávajú len pózou, ak ku žiadnemu dialógu nedochádza.

Andrej Danko upozorňuje, aká to faloš, prezentovať sa ochotná dialógu a zároveň úplne arogantne ignorovať a nekomunikovať.

Naše političky sa zakuklili v postavách akýchsi módnych ikon. Krásne reči, nádherné róby, len to už bezhranične vonia farizejstvom a je posmechom obyčajných, poškodených a utrápených ľudí.

Fotografie: autorka

 

 

Zack vyhorel, Clay sa zbláznil, Hannah spáchala samovraždu. . .

01.05.2024

13 reason why nájdete aj pod českým názvom Proč? 13x Proto. Televízny seriál na Netflixe rozoberá peripetie tínejdžerov a je rozdelený na štyri rady. Spočiatku som sledovanie tohto seriálu chcela odporučiť otcovi Romana z Parchovian. Chlapec skočil zo strechy školy a otec dáva rozhovory pre široké spektrum médií. Naposledy oslovil nejaké české noviny a našla som s ním [...]

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Peter Pellegrini

Pellegrini: Stojíme pred zásadnou výzvou zabezpečiť mier na Ukrajine i v Európe

08.05.2024 18:54

Európski politici vrátane tých slovenských stoja pred zásadnou výzvou, a to zabezpečiť mier na Ukrajine a tým aj v Európe, uviedol Pellegrini.

Zelenskyj

Prelamuje Zelenskyj ľady? Orbána pozval na mierový summit

08.05.2024 18:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa telefonicky porozprával s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

izrael

Dodali tisíce a 3 500 ich bolo na ceste. USA stopli dodávky bômb pre Izrael

08.05.2024 18:21, aktualizované: 19:16

Spojené štáty žiadajú ochranu civilistov v Rafahu.