Založ si blog

Autorská súťaž- šanca na prielom

Na dnes ponúknem tip na súťaž pre nádejných prozaikov a výtvarníkov.

Z času na čas sa objaví v zornom poli webstránka, ktorú sa oplatí odporúčať. Lebo vyhľadáva mladé talenty, organizuje autorské súťaže, čím pomáha začínajúcim autorom zviditeľniť sa.

Fandom.sk som spoznala skrz ich poviedkársku súťaž Ohnivé pero. Záujem súťažiacich je natoľko široký, že po jarnom kole sa spúšťa jesenná verzia. Ak sú vám blízke témy fantasy, scifi, duchovia, je tu príležitosť.

Prečítala som si trojicu ocenených z jarného kola. Prvé aj tretie miesto si odniesli duchovia zosnulých, na druhom mieste sa etablovalo scifi s typickým nárečím a prvkom humoru.

Podmienky súťaže nájdete na linku:

https://www.fandom.sk/clanok/vyhlasenie-sutaze-ohnive-pero-jesen-2020

Na webstránke nájdete aj rozhovory, recenzie, ak máte v obľube fantasy žáner, snáď nájdete aj tipy na pár dobrých kníh.

No a prekvapili, že okrem prózy sa zaujímajú aj o výtvarníctvo. Aj keď, povedzme si pravdu, nie je to nič neobvyklé. Všetci, čo sa usilujeme o knižné publikovanie, cítime aj potrebu kvalitných ilustrácií.

A v obdobnom duchu organizátori hľadajú výtvarníkov, ktorí by si poradili s jedným z troch žánrov: scifi, fantasy, alebo komix. Potešujúce je, že komix nie je zvlášť tematicky limitovaný. Na druhej strane rôzni portrétisti a krajinkári by sa len ťažko zmestili do niektorých z kolóniek. Je to skôr šanca pre výtvarníka s dávkou fantázie a snenia.

Pravidlá a prihláška viď link:

https://www.fandom.sk/clanok/vyhlasenie-sutaze-svet-na-tvoj-obraz-2020

 

 

Čo spravila Jennifer? – What Jennifer Did?

13.04.2024

Nevedela som sa dočkať, kedy Netflix sprístupní ďalší real crime story a v podstate som celkom sklamaná. Čakala som, že ma teda šokujte a zodvihnite zo stoličky. A odchádzala som s tým, že „pačemú búkvy, vsjo jásno“. Jennifer nebola jediná. Spomínate si na môj blog, kde som spomínala absenciu materskej lásky? Myslím, že chybujú všetci, čo nám maľujú [...]

Macbeth v podaní nórskeho mága detektívok

06.04.2024

„Macbethov príbeh mi je veľmi blízky, pretože podobným témam sa venujem od samého začiatku,“ vysvetlil autor, keď si v medzinárodnom projekte Hogarth Shakespeare vybral na spracovanie osudy krvilačného škótskeho tyrana a adaptoval ich v rámci dnes takého populárneho žánru detektívky. Inšpektor Macbeth je verný atmosfére brutálnej tragédie z obdobia hospodárskej [...]

Prečo musela Johanka zomrieť?

02.04.2024

Rtvs prekvapil. Namiesto nejakého veľkofilmu s Ježišom vsadil na Veľkú noc na kultový príbeh v podaní Luca Bessona. A ja si hovorím, čo má spoločné ukrižovanie Krista s upálením Johanky z Arcu? [...]

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.